Home
 
Debreceni Baptista Gyülekezet
Talentum Általános Iskola Nyomtatás E-mail

 


A Debreceni Baptista Gyülekezet Általános Iskolája a

 


TALENTUM


Baptista Általános Iskola


bemutató film

 
Missziós ház Egerszalókon Nyomtatás E-mail

 

Dr. Tóth Piroska Missziós Ház


Megnyitotta kapuját a „Dr. Tóth Piroska Missziós Ház” Egerszalókon, Magyarország egyik leghíresebb termálfürdős településén!


 

ISMERTETŐ


 

 
Gyülekezet bemutatása Nyomtatás E-mail

120 ÉVES A DEBRECENI BAPTISTA MISSZIÓ

 

Debreceni Baptista Gyülekezet

Gyülekezetünk része a Magyarországi Baptista Egyháznak. A baptista misszió 150 éve kezdődött Magyarországon. A Debreceni Baptista Gyülekezet közel 120 éve munkálkodik, hirdetve Isten örömüzenetét.

A világon mintegy 100 millió baptista hittestvérünk van.

Mint evangéliumi szabadegyházak, valljuk az önkéntes és tevékeny gyülekezeti tagság elvét. Mint protestáns felekezet, jó testvéri kapcsolatunk van a reformáció egyházaival. A kereszténység egészébe való beilleszkedésünket példázza, hogy mi is valljuk az apostoli hitvallásban megfogalmazott alapvető hitigazságokat.

Mint baptisták, szeretnénk Isten segítségével a hitüket komolyan vevő, gyakorló keresztények lenni. Ragaszkodunk a Szentírás igazságaihoz. Fontos számunkra a megtérés evangéliumának hirdetése és a szabad államban szabad egyház eszméje.

A lelkiismereti és vallásszabadság hívei vagyunk.


 

 
Baptistákról Nyomtatás E-mail

A baptistákról

A mai baptizmus első úttörői azok az üldöztetésük miatt Angliából Hollandiába menekült hitvallók voltak, akik a bemerítés bibliai igazságát felismerve hitül vallomására 1609-ben Amszterdamban bemerítkeztek. Egy részük visszatért Angliába, és 1612-ben Londonban megalapították a jelenkori első baptista gyülekezetet. Az egyháztörténet azonban igazolja, hogy a keresztyénség kétezer éves története során mindig voltak olyan evangéliumi csoportok, amelyek a baptisták által ma is vallott legfőbb bibliai igazságokat hirdették.


Bővebben...
 
További cikkeink...
«ElsőElőző12KövetkezőUtolsó»

Oldal 1 / 2
Oldalainkat 1 vendég böngészi